Is it possible to run Aleph One at 60fps?

Pfhorums news can be found here. Have a question or suggestion for the Pfhorums? Ask it here.
Post Reply
KVELLER
Spazeroid
Posts: 2
Joined: Sep 4th '16, 21:54

Relax, I'm not one of those idiots that say "Games are unplayable at 30fps!", but I'd like to know if there's a command or something to remove the 30fps lock.
User avatar
Crater Creator
Vidmaster
Posts: 943
Joined: Feb 29th '08, 03:54
Contact:

No, but now is a good time to mention one of the well known names in the A1 dev community said on the mailing list last month that he's added 60 fps support to the engine. I'm cautiously optimistic the next A1 release could have this feature.
KVELLER
Spazeroid
Posts: 2
Joined: Sep 4th '16, 21:54

Oh, ok. Thank you!
Zetren
Born on Board
Posts: 31
Joined: Feb 9th '16, 02:58
Location: Ireland
Contact:

How could I be added to this mailing list?
User avatar
herecomethej2000
Mjolnir Mark IV
Posts: 632
Joined: Jan 22nd '06, 17:26
Contact:

Really? Whouldn't it break multiplayer?
User avatar
Crater Creator
Vidmaster
Posts: 943
Joined: Feb 29th '08, 03:54
Contact:

Zetren wrote:How could I be added to this mailing list?
https://lists.sourceforge.net/lists/lis ... thon-devel

Be forewarned there were all of 12 posts last year. But you can read the archives and see what Solra has said.
User avatar
Wrkncacnter
Vidmaster
Posts: 1947
Joined: Jan 29th '06, 03:51
Contact:

The short version is, it's single player only, and it doesn't affect watching a film. The game still runs at 30 ticks per second, it just renders more often.

I've tested his build and it partially works for me. Solra had better luck than me, so your mileage may vary. In order for it to make it into Alephone, either Treellama or Hopper would have to accept his code changes. I obviously can't speak for them but... I'm not holding my breath.
Post Reply