HALP! Hosting Marathon Games!!!

Have a question, suggestion, or comment about Aleph One's features and functionality (Lua, MML, the engine itself, etc)? Post such topics here.
Post Reply
EpicWaffles
Spazeroid
Posts: 2
Joined: Jan 20th '13, 23:56

Hey guys I was looking for some help for hosting Marathon games. I am Using an Apple Airport Extreme. When I port map on the Apple Airport Utility 5.6 I put in this info: Public UDP ports I put in 4226 and the same for the TCP ports. when I gather a network game and others join It doesn't show the security officers like it normally does. Did I do something wrong? Oh and don't give me the port forwarding website I did everything there and it does not work :/

Thanks, Waffles.
User avatar
treellama
Vidmaster
Posts: 6107
Joined: Jun 2nd '06, 02:05
Location: Pittsburgh
Contact:

Maybe your firewall is blocking those ports? Try adding Aleph One to the list of allowed applications.
EpicWaffles
Spazeroid
Posts: 2
Joined: Jan 20th '13, 23:56

treellama wrote: Try adding Aleph One to the list of allowed applications.
How do I do that I'm using airport utility 5.6
listener
Mjolnir Mark IV
Posts: 681
Joined: Aug 2nd '11, 18:21
Contact:

If I remember right, it's not the utility that you use to add applications to the list, you have to get into your actual router software to do it.
User avatar
Asylum
Cyborg
Posts: 96
Joined: Jan 19th '13, 16:05
Location: Location
Contact:

Don't listen to listener! Going that route makes you vulnerable to, viruses!
(●__●)(͡° ͜ʖ ͡°)(●__●)
User avatar
Blackice
Born on Board
Posts: 32
Joined: Jan 20th '13, 22:14

I have the same problem. What do I do?
listener
Mjolnir Mark IV
Posts: 681
Joined: Aug 2nd '11, 18:21
Contact:

@Asylum-
Really? Crap. I didn't realize that.
User avatar
treellama
Vidmaster
Posts: 6107
Joined: Jun 2nd '06, 02:05
Location: Pittsburgh
Contact:

In addition to your router, you need to add Aleph One to your local firewall. On the Mac, that is in Preferences -> Security & Privacy -> Firewall. Click on Firewall Options, then click the plus sign, and add Aleph One.

It will not make you (more) vulnerable to viruses.
User avatar
Blackice
Born on Board
Posts: 32
Joined: Jan 20th '13, 22:14

ill try that
User avatar
Blackice
Born on Board
Posts: 32
Joined: Jan 20th '13, 22:14

My firewall was off when I checked. is that bad?
listener
Mjolnir Mark IV
Posts: 681
Joined: Aug 2nd '11, 18:21
Contact:

Then that means that it's not your firewall that's blocking Alephone, if it's turned off...
User avatar
Blackice
Born on Board
Posts: 32
Joined: Jan 20th '13, 22:14

so, what is the problem?
MythicSquid
Spazeroid
Posts: 5
Joined: Feb 28th '13, 18:16

I have the same problem, cant set up any sort of network games, does this feature work?
User avatar
Blackice
Born on Board
Posts: 32
Joined: Jan 20th '13, 22:14

It does. But there is something we are missing.
Post Reply